با پر كار ترين بازيگران زن و مرد سينماي ايران اشنا شويد
با پر كار ترين بازيگران تاريخ سينماي ايران اشنا شويد!
با نگاهي به تاريخ سينماي ايران و حضور بازيگران پركار در ۵ دهه اخير، به نام هايي چون جمشيد هاشم پور، جمشيد مشايخي و محمدرضا شريفي نيا برمي خوريم كه آمار تعداد فيلم ها و شركت هاي آنها در پروژه هاي سينمايي بسيار تعجب برانگيز است.
به عنوان يكي از ستاره هاي سينماي ايران شناخته مي شود، جمشيد هاشم پور توانسته است آمار استثنايي از حضورش در فيلم ها به دست آورد. او از سال ۴۷ حرفه بازيگري خود را آغاز كرده و تاكنون در ۱۱۰ فيلم سينمايي حضور داشته است، كه ۱۰۳ تاي اين فيلم ها پس از انقلاب اسلامي ايران منتشر شده اند. شهرت هاشم پور به او كمك كرده تا در دهه ۶۰ به عنوان راه گذاري بزرگ براي سبك بازي اكشن در سينما معرفي شود و با استقبال عظيم مردم، اين ژانر را ترويج كند.
البته كه يكي از دلايل پركاري هاشم پور، عدم رغبت وي براي حضور در سريال هاي تلويزيوني و تئاتر بوده است. با اين حال، اما هاشم پور يكي از ناكامان جشنواره نيز بوده است؛ درحالي كه بسياري از منتقدان، براي چند بازي خاص او در آثاري، چون "قارچ سمي"، "استشهادي براي خدا" مستحق دريافت سيمرغ مي دانستند، وي به يك ديپلم افتخار براي "هيوا" و يك سيمرغ نقش مكمل براي "داركوب" بسنده كرد.
اكبر عبدي كه فعاليت هاي حرفه اي خود در سينما را از سال ۶۳ آغاز كرده، طي حدودا ۴ دهه، در ۸۴ فيلم جلوي دوربين رفته است. البته كه عبدي با وجود اين پركاري، طي تمام اين سال ها از حضور مقابل دوربين تلويزيوني، شبكه نمايش خانگي و تئاتر هيچ ابايي نداشته و در اين حوزه ها نيز آثار بسياري را رقم زده است.
سومين بازيگر پركار در تاريخ سينماي ايران، امين حيايي نام دارد. وي از سال ۷۰ به عنوان بازيگر حرفه اي در سينما آغاز كرده و تاكنون در ۷۵ فيلم سينمايي بازي كرده است. حيايي نقشي از دوران سربازي را آغاز كرد و سريعاً در صنعت سينماي حرفه اي جاي گرفت. او از برخي تناقضات و چالش ها عبور كرده و به عنوان يك بازيگر پايدار در سينما شناخته مي شود.
جمشيد مشايخي، به عنوان چهارمين بازيگر پر كار مرد تاريخ سينماي ايران، در ۱۰۳ فيلم نقش ايفا كرده و ۷۳ تاي اين فيلم ها پس از انقلاب اسلامي توليد شده اند. همچنين، محمدرضا شريفي نيا از سال ۷۰ حرفه بازيگري خود را شروع كرده و در ۷۳ فيلم سينمايي حضور داشته است.
پژمان بازغي نيز عمدتاً در نقشهاي فرعي در ۶۳ فيلم بازي كرده و از جمله بازيگران پركار سينماي ايران به شمار مي آيد.
با پركارترين بازيگر زن تاريخ سينماي ايران، گوهر خيرانديش نيز آشنا هستيم كه از سال ۶۵ تاكنون در ۶۹ فيلم نقش ايفا كرده است، با اين حال بايد توجه داشت كه بسياري از اين نقش ها كوتاه بوده و خيرانديش در آنها حضوري افتخاري داشته است.
همچنين پركار ترين بازيگر زن در تاريخ سينماي ما، نيكي كريمي نام دارد. او يك بازيگر كم حاشيه در عرصه سينماي ايران است و از سال ۶۸ وارد عرصه حرفه اي سينما شده است. طي بيش از سه دهه فعاليت، در ۶۵ فيلم نقش ايفا كرده است. كريمي به علاوه بر اين، ۷ فيلم سينمايي و مستند را نيز به عنوان كارگردان ساخته و اجرا كرده، در چندين تئاتر به صحنه رفته، در ۴ سريال تلويزيوني و ۲ سريال شبكه نمايش خانگي بازي كرده، ۶ كتاب را ترجمه نموده، چندين گالري عكس را برگزار كرده و در ده ها جشنواره كوچك و بزرگ جهاني بهعنوان داور شركت كرده است. البته با وجود اينكه وي از جشنواره هاي بينالمللي بسياري در كيفيت بازيگري و كارگرداني جوايز به دست آورده، تنها يك جايزه سيمرغ براي فيلم هاي "ديوانهاي از قفس پريد" و "واكنش پنجم" در زمينه بازيگري دريافت كرده است.
دومين بازيگر زن پركار در تاريخ سينماي ايران، فاطمه معتمدآريا است كه از سال ۶۴ تا كنون در ۵۷ فيلم نقش ايفا كرده است.
مهناز افشار از سال ۷۸ وارد دنياي حرفهاي سينما شد و توانسته است طي دو دهه در ۵۴ فيلم به عنوان بازيگر اصلي حضور داشته باشد.
باران كوثري كه به دليل والدين هنرمند خود از كودكي به سينما وارد شده است، از سال ۷۰ تاكنون در ۵۳ فيلم بازي كرده است.
همچنين، افسانه بايگان از سال ۶۴ تا امروز در ۵۲ فيلم بازي كرده و در بيشتر اين فيلم ها نقش هاي فرعي را ايفا كرده است.
برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید: